søndag 13. april 2008

Dag 7 & 8

Vi våknet spent og usikker opp den siste dagen. De fleste var usikre på hvordan beina ville respondere etter mange dager med sykling. Været var greit men det var meldt mye vind og muligheter for nedbør med tilhørende såpeglatte veier. Mye lobbyvirksomhet ble brukt denne morgenen for å få flere grønne i de respektive feltene.

I dag skulle også alle gruppe møte til felles lunsj så bytte av grupper kunne også skje etter lunsj. Det var sågar planlagt en ekstratur for de som ville sykle langt etter lunsj.
Ved fremmøte tok vår Sør-Afrikanske guide ordet og forklarte at det ville bli kjørt fort i gruppe 2 så her måtte folk tenke seg om. Dette resulterte at flere en vanlig ble med på gruppe 3 men etter endt dag viste det seg at deg var helt greit.

Gruppe 1 med Felice hadde med seg en redusert gruppe denne dagen da svenskene hadde en hviledag (kun noen få ble med). Vi tror at svenske hadde fått nok juling i bakkene og valgt denne dagen som hvildag siden vi skulle reise dagen etter. Gruppe Felice hadde en grei lokal tur med høyt tempo. Det var mye vind men de tøffe guttene kjørte på og overvant nye høydemeter. Frank tok i dag bruk jorder og grusveier siden svingene kom litt for brått på. Men dette fikse Frank fint og kom raskt tilbake på veien. Eller var det 6 grønne med på denne turen.


Gruppe 2 startet med 6 grønne på start. De skulle sykle fort og det startet friskt. Vi skulle forsere en flate på 4 - 5 km. Da vi kom til denne ble vi møtt av av kolosal motvind. Vi slet oss gjennom denne og håpet at vinden skulle gi seg etterhvert. Etter ca 40 min nærmet vi oss fjellene. Vinden hadde ikke avtatt og da vi kom ut på en slette en bebyggelse ble flere av oss tatt av en kraftig sidevind. At noen ikke gikk i bakken kan kun kalles flaks! Guidene våre, Andrea og James, stoppet opp på en kafeteria og tok en rådslaging. James tok noen tilbake til hotellet men resten returnerte til kysten for en alternativ tur da det ikke var tilrådelig å besøke fjellene i dag. Vi fikk en variert tur med en 3 km bakke med 18-20 % stigning, tur til Rimini og og båthavna, samt omvisning i gamlebyen der kompisen til Andrea drev en slakter butikk og vi fikk smake en utrolig god skinke.


Felles lunsj i fjellet ble avlyst og alle gruppen fikk beskjed om å komme tilbake til hotellet til vanlig tid for felles lunsj der.





Gruppe 3 fikk også en fin tur. Her var den grønne horde i teten og var friske og tok de fleste føringer. En utrolig kjekk tur!

Siste kvelden fikk en verdig slutt med mye god mat og tibehør.

Reise dagen gikk smertefritt og en glad gjeng ankom Flesland på rute lørdag 12. april klokken 22.30.

Mer oppsummering kommer nok om en stund men de fleste vil nok skrive under på en spesiell takk til Arne De Rosa og Eivind for en fantastisk reiseledelse.

Til info er det bestilt rom neste år fra 18. april, men mer om dette kommer vi tilbake til!!











Ingen kommentarer: