tirsdag 8. april 2008

Dag 4 - Tirsdag 8. april

Her dagens rapport fra Gruppe Felice:

Dag 3 var det kun Morten og Frank som gikk på en ny økt av den harde sorten.



Gruppen talte 9 svensker, 3 engelsmenn og 2 ÅCK'ere med vår supre guide Felice.


Første lille utfordring kom etter ca. 16 km - no problema for de grønne. Etter 20 km kom dagens tøffeste bakke med en engelskmann i støt, 3 svensker og de to grønne på hjul.


(Felice var her og plukket opp etternølere. Den samme Felice skal visst nok være europamester i bakke (?) i sin aldersklasse (45 år), og har vært hjelperytter for Marco Pantani
- altså ingen smågutt !) Engelskmannen meldte pass halveis. Hundre meter før toppen var det den unge svensken som viste klasse, men like bak de to grønne :-) Håkan måtte se seg slått, og lurte på om vi hadde spist tran idag. Spesielt mente han Morten måtte ha tatt en stor dose. Deretter var det mye berg og dalbane - dvs ingen større bakker. Frank passet på å plukke de poeng som var mulig over disse småtoppene.

Kaffepausen ble tatt ved foten av San Marino. Et par av svenskene kommenterte at de syns vi nordmenn hadde mye klær på oss, og lurte på hva vi da hadde på oss hjemme. Vårt svar var "det samme, men da er det kun 2 grader" ;-)

2.del ble idag helt spesiell, da vi i utforbakkene ble så ivrige ( opp i 70
km/t) at vi klarte å kjøre fra Felice og 3 andre. Vi ante at noe var galt og Frank måtte kontakte barberque-busen for assistanse. Utolmodighet
gjorde at vi til slutt ga oss i vei på egen hånd. Vi tar det lungt sa
Håkan som "guided"....lungt og lungt.....Ut på 4-felts vei ( hjemme kalt motorvei). Etter noen åtte-tall i den fine naturen måtte Frank på ny ringe etter assistanse fra en lokal bar. Felice ankom i Belvedere-bussen og guided oss - på sykkel - trygt til barberque-stedet. Vi rakk akkurat å hilse på de andre gruppene, før de reiste seg etter å ha ventet over en time på oss. Litt mat ble det også på oss, før vi la i vei på sjarmøretappen.

Dagens tur skulle være 85 km, men takket være vårt "stunt", så ble for grupetto 1: 102 km - 3 t. 35 min - 28,9 km/t i snitt - høydemeter ?.
Morten og Frank var enige om at dagens økt nok var noe slakkere enn de to dagene forut - men OK trening ;-)


Så var det rapporten fra gruppe "The green Machine"

12 ÅCK syklister startet med friskt mot på en 75 km. lang tur med innlagt grilling på hotelvertens sommersted. Etter ca. 10 minutter fant Lasse ut at han hadde glemt å bestille massasje time og snudde.


Første halvdel ble veldig rotete og vi hadde lange pauser på grunn av tekniske problemer.


Det må nevnes at på grunn av Trond sin "power" i beina knakk kranken og det ble ytterligere venting.


Alle var vi litt "nedfor" når vi kom til grillpartyet men humøret tok seg raskt opp til vante høyder for gruppen når vi såg matbordet. Det ble litt lang pause for "the green machine" på grunn av noen bortkjørte syklister i gruppe 1.


Turen etter pausen begynnte med en ny stopp pga. tekniske problemer før vi kom inn i en god stim med mange harde bakker (18% stigning) og flere flater med bra fart.

Lasse hadde kommet inn i gruppen igjen og fikk virkelig kjenne på hva det koster å kjøre lange bratte bakker. Når han så kom til toppen for å få vite at han ikke rakk massasjetimen måtte han virkelig jobbe med psyken. Men så tøff som en trønder kan være ble han med gruppen videre.

Ca. 7 km. fra toppen av San Marino skilte gruppen lag og "the green machine" tok turen opp til borgen på toppen av San Marino. Dette var en opplevelse vi i etterkant var meget fornøyd med at vi gjennomførte.


Turen ned fra San Marino gikk fort og gruppen stolte 100 % på at Eivind kunne veien. Det ble også kjørt fort på flatene og vi var nesten hjemme før regnet tok oss.




Med avgang kl. 09.15 og hjemkomst kl. 17.30 med lengde på 110 km. og 1750 høydemeter kan vi trygt si at vi har hatt en dag på sykkelen.
Så kommer en video av Frank som dere kan se her.

Ingen kommentarer: