søndag 6. april 2008

Dag 2 - Søndag 6. april



Endelig søndag....første fulle dag med sykling.Yr.no hadde varslet 19 grader og sol,men Riccione bød på usle 12 grader og tettpakket skylag.Lange bukser og jakker ble funnet frem og fulle av forventninger stilte vi presis kl.09.15 "down at the beach".Lørdagens diskusjoner om turvalg hadde gitt følgende fordeling; Frode,Morten,Eivind,Frank,Håkon,Lasse,Trond,Øyvinn og Arne "cannon" fulgte Felice (navnet på guiden som forøvrig er ex-proffsyklist med både Vueltaen og Giroen gjennomført) på den Road-tur (95km),mens resten av gjengen dro avgårde med Andrea (guiden) på 90km-tur.Vel,en av oss ble igjen på hotellet for å ta rommene....




"gruopo Felice" var denne gang en miks av ÅCK og sykkelfantaster fra Lund i Sverige (Håkan og co.)Det begynte rolig,men etter ca.5 km kom selve testen; Felice og svenskene dro opp farten radikalt i en lang bakke og vips så var gruppen sprengt...sikkert planlagt for å få noen til å tenke seg om en gang til,var dette gruppen de ville være med i dag? Trond,Lasse og Øyvinn valget å vente på neste gjeng og vi andre dro videre med litt mer skepsis enn ved start.


La meg si det med en gang,dette var en fantastisk tur.Til tross for godt over gjennomsnittet hard kjøring i bakkene så ble det uforglemmelig.På flatene var vi samlet i fint driv,norsker og svensker i skjønn forening.Nedover gikk det som en kule og oppover var det en prøvelse for å si det sånn (totalt ca.1500 høydemeter totalt i dag).Å stå på tunge gir i oppoverbakke er tydeligvis Felice sin favorittøvelse (lite praktisert i ÅCK)......Omgivelsene er jo bare fantastisk.Vi var gjennom det meste hva denne regionen kan by på.Gjennom rundkjøringer,langs med kysten,gjennom små landsbyer i fjellene,opp og ned åssider med vakker vårblomstring,vinranker og grønt,grønt gress som vitner...og den lukten og luften....helt magisk.Lunsj ble fortært i en liten landsby som jeg ikke vet hva het.Navnet sto sikkert på veien oppover og da er jo som kjent blikket mest vendt nedover av en eller annen merkelig grunn.6cl espresso,vann,bananer og ferdigsmurt fra Marina og co (hotellet) ble fortært og kreftene begynte så smått og komme tilbake etter mye klatring siste stykke før.






Totalt 100km som tok rundt 4 timer inkl.alt.Snittfart rundt 27.Suveren guiding fra Felice.Vi gleder oss til mandagen,men er jo selvsagt spent på hvordan beina er når vi våkner.




"gruopo Andrea" benyttet seg av samme taktikk som Felice.2 engelske husmødre returnerte til hotellet umiddelbart,men alle ÅCK-ere ble med.De returnerte til hotellet og formelig boblet over av fortellerlyst.Huset til Pavarotti var passert.Valentino Rossi hadde kjørt forbi de på motorsykkel og Trond hadde vært i front av gruppen opptil flere ganger (iflg.han selv).Kaffe ble fortært og alt i orden.

Sum-sum en kanon full-dag 1 på sykkelen.


Tilbake på hotellet var det mat,relax,massasje(for de som ønsket-koster penger) og spa......og hvilken spa-avdeling (se brosjyren).Her er alt tilrettelagt for full restitusjon og det trengs.Vi sitter i skrivende stund med et lite glass og diskuterer morgendagens opplegg.Hvilken tur skal velges......? Mer info kommer i morgen...
Link til Morten sine bilder finner dere her.
Kort videosnutt fra dagens tur finner dere her.
Vår sykkelmekaniker syklet i fjellene for 14 dager siden. Han på vei nedover i 60 km/h. Det han glemte var at han var australiensk og her i Italia kjører en på høyre side, han kjørte på venstre side og møtte en bil på vei oppover, også i 60 km/h. Resultatet kan dere se her.

Ingen kommentarer: